2009. november 13., péntek

Néhány torta és....

...és sütemény az elmúlt hónapokból!

Fehércsokis-mascarponés-tejszíneskrém, csokis tésztával, itt-ott meggyszemekkelEzeket egy hétig sütöttük, az utolsó két nap csak a krémeket főztük és töltöttük a sütiket. Három ügyes lányom egész héten kitartóan segített. Persze a fiúk is kivették a részüket a munkából! Ha jól megnézzük a képet látszik is! :)

És minek ez a tömérdek sütemény? Természetesen ennyit mi sem tudnánk megenni! Férjem keresztlányának, Anitának esküvőjére sütöttük.
Csak nyolc féle süti, de mindegyikből több tepsivel készült.
(Ez a nászajándékunk része volt.)Azt hinné az ember, hogy ennyi sütés után bizonyos fokú undor, fásultság, alakul ki az édességek iránt, de nem! Alig egy hét múlva, az aktuális születésnapok kapcsán torta igények merültek fel. Természetesen ennek is megkellet felelni.
A fehér, nagylányom, Mária 17. szülinapjára készült. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy olyan tortát választott amire azt kellett mondanom, hogy ...öö, ezt majd jövőre..!
Aggódtam is, hogy csalódott lesz, de amikor meglátta az a pillanat mindent megért.
Azt mondta :
-Anya ez sokkal szebb mint amit akartam! -

Ennek zöld a tésztája, rajta egy túrókrémmel, eper, és már csak a zselé hiányzik róla. Eszter lányunk "magyarlelke" ihlette.
És még kettő...


Nincsenek megjegyzések: