2010. szeptember 26., vasárnap

Amerikai fahéjas csiga

A Kifőztük magazin 7. számában ( Jade konyhája jóvoltából )találtam ezt a finomságot. Bátran ajánlom annak aki nem tart a kalóriáktól. :)
Pénteken megsütöttem, valóban nagyon finom lett, de tényleg kalória bomba, ezért egy picit változtattam a recepten, a cukor mennyiségét a töltelékben és a mázban is felére csökkentettem, (gondolom ezért nem olyan szép az én sütimen a máz).
A nagy sikerre való tekintettel ma már 1kg lisztből dagasztottam be, és kisérletezgettem többféle ízesítéssel. Készült fahéjas és csokis, pirított mandulával, karamellel és anélkül is.
A máz kevésnek bizonyult, (magyarázat erre az utolsó kép) és mivel a vaj is elfogyott, ezért mascarponét és olvasztott csokit kevertem össze és ezt kentem az utolsó tepsinyire.
Nem lett fotógén, de nekem nagyon ízlett. :)














4 megjegyzés:

Leki írta...

Szépek lettek! Én is kedvet kaptam hozzá, majd a jövő hétvégén ...

Judith írta...

Gyorgyi, nagyon szepek lette. Kulonosen orulok annak, hogy izlett. En is kedvet kaptam a fahejashoz, azt hiszem mindjart be is dagasztok egy adaggal :)

Judith írta...

A kakaos valtozatra gondoltam :)

Anna, írta...

De guszták! Harapnivaló...