2012. május 28., hétfő

Epres torta

Ezt az egyszerű sütit akkor szoktam készíteni amikor még kevés az eper, mert így kiadósabb mint ha csak magában eszik meg a gyümölcsöt.
Most ugyan volt bőven eper, de nem maradhatott ki a gyereknapi kényeztetésből.
Könnyű elkészíteni, sütni sem kell. A hagyományos kekszgolyó hozzávalóiból készül a süti alapja:
(250g darált keksz, 100g dió, 100g porcukor,
1dl kávé, rum, vaníliáscukor)
    Egy tortaformába alaposan belenyomogatom a      tésztát, rárakok egy sor epret, végül leöntöm vanília pudinggal amit kicsit sűrűbbre főzök. Ha különlegesebbre szeretném akkor a kész pudingot kihűtöm, hozzákeverek egy 250g-os mascarponét és felvert tejszínt adok hozzá. Pár órára behűtöm és már fogyasztható is. Könnyű nyári édesség a család nagyon szereti.


 Most a tetejére is került eper, de ez szinte már túlzás! :)

1 megjegyzés:

Luca írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki. És tényleg gyors süti.